The Garbage & The Flowers – Cinnamon Sea


“And she shows you where to look, Among the garbage and the flowers” zong Leonard Cohen in het nummer Suzanne. Het leek Yuri Frusin en Helen Johnstone een passende tekst om hun bandnaam aan te verlenen. Niet dat we dezelfde soort muziek kunnen verwachten, maar de inspiratie is gelegd.

Inmiddels bestaat deze formatie een dertig jaar en weet men in Australie / Nieuw-Zeeland een cultstatus op te bouwen, dat vanuit Wellington wordt gevoed. Het mini album Cinnamon Sea begin met het ruwe ‘Eye Know Who You Are’. De eigenwijze indie pop is zeker niet gepolijst maar het titelstuk ‘Cinnamon Sea’ weet een heerlijk deining in een relaxte song te brengen. Het is dan ook het beste stuk van het album.

Daar waar ‘Red Star’ als een soort van demo rehearsal take klinkt, is het eerder rommelig, maar ook wel weer gezellig. Met ‘On The Radio’ horen we de band in betere doen. Het is een indie song waar meer aandacht aan is gegeven. Toch lijkt het dat de band beter in hun slow-songs passen dan in de uptempo songs. Met het kwetsbare akoestische Jacob B. sluit deze band het mini album af. 

1 juni 2022
In dit bericht:
Translate »