‘I am a dreamer and I have times on my hands’. Het is de eerste zin van het live album van The Ducks. Het nummer komt van I Am A Dreamer en het album High Flying is het live album van de tour dat deze band in 1977 ondernam.

Bijzonder of niet. We kennen the Crazy Horse als begeleidingsband van Neil Young. Met Bob Mosley van the Moby Grape weet Young een samenstelling te maken en ging men onder The Ducks een serie shows ondernemen. Het album High Flying is een registratie van deze 2 maanden aan shows.

Het is een mooie registratie van de songs van toen. Het geluid van deze live album is verrassend. Ieder bandlid kreeg de ruimte in de show. Het maakt dat het album divers wordt met rocksongs als ‘Younger Days’ en ‘Are You Ready’. Wanneer neil young zijn ruimte krijgt neemt hij ‘Mr Soul’, ‘Little Wing’, ‘Sail Away’ en ‘Human Highway’ voor zijn rekening.  Maar de songs ‘Hold On Boys’, ‘Wide Eyed and Living’ en het rockende ‘Your Love’ springen eruit. De andere songs kennen vooral een rock and roll sound met blues waarbij er genoeg ruimte is om te soleren. Het is de drive die het  album maakt. En de leuke verhaaltjes die hier tussendoor worden geroepen.
Met 25 songs op het dubbel album is het vooral een album dat diversiteit van die tijd weer geeft. Van de countrystijl van de ‘Car Tune’ naar het lome blues rock van ‘Two Riders’.

Het is een lekker live album dat van de soundboard is opgenomen. Maar vooral een prima vulling voor de Neil Young fan.

26 april 2023
In dit bericht:
Translate »