The Dream Syndicate – Ultraviolet Battle Hymns and True Confessions


The Dream Syndicate. Een act uit Los Angeles die in de indie-scene al jaren bekend is. Toch blijft het een cult band dat over het algemeen wel toegankelijke songs maakt. Het nieuwe album is dan ook niet anders.

De band rond Steve Wynn en Dennis Duck  bestaat al sinds 1981. Al ging men in eind jaren 80 allen hun eigen weg. Ergens rond 2012 maakte men zich weer op voor een reünie. Het gevolg is dat er nu met regelmaat van 2 jaren een album verschijnt.

Het album kent een pakkend begin met het ‘Where I’ll Stand’. Lekker poprock met een donker tintje zoals het in de Neo-psychedelische sounds  voorkomt. Het past in de lijn van de 80’s rockers die aan het eind van het album met het slepende bluesrocksound van ‘My Lazy Mind’  en een heerlijk blaasinstrument de solo laat klinken. Met ‘Every Time You Come Around’ en het uptempo rockende ‘Trying To Get It Over’ zijn de juweeltjes van het album. Al weet men met een 60’s rock and roll het album met Straight Lines af te ronden.

Je krijgt wat je van deze Dream Syndicate mag verwachten, maar voor een jonge doelgroep is het zeker een lekker album op de ze band op te pakken. 

11 juni 2022
In dit bericht: