De Australische band The Dead Daisies is een geval apart. Het centrale brein voor deze band is David Lowy. Een goed gevierd zakenman die gitaar speelt en gek is van rock muziek. Wanneer hij voormalig Noisework en INXS zanger Jon Stevens een voorstel doet om een superband te beginnen, begint het verhaal van The Dead Daisies.

Doel is heerlijke rockmuziek te maken met zoveel mogelijk beroemde mensen op een podium te staan en toegevoegde waarde is om albums te maken. Met Richard Fortus (GnR), sessiedrummer Charley Drayton en toetsenist Alan Mansfield ging het feest los.

Inmiddels is de lijst van ex bandleden groot. Deen Castronovo, John Corabi, Darry Jones , Dizzy Reed en de langst gesettelde lid, bassist Marco Mendoza dan hebben we een tipje van de top rock artiesten die de revue van the Dead Daisies hebben beoefend. En met succes!

Nu is het tijd voor een nieuwe band waar drummer Brian Tichy (Billy Idol, Whitesnake, Ozzy) terugkeert en Doug Aldrich (ook Whitesnake, DIO eva) met de rocklegende bassist en zanger Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath, Black Country Communion) nu deel uit maken. Een deel van de band blijft tot iedere keer er iemand wordt vervangen. Natuurlijk is David Lowy altijd van de partij.

Zo weet de band met een constante factor live te spelen en toch vernieuwend te zijn. Het resultaat mag er dit keer ook weer zijn! Het mag misschien wel een van de beste albums van Glenn Hughues sinds hij met Joe Bonamassa in BCC zat.

Het album kent alleen maar goede rocksongs waaronder ‘Born To Fly’, ‘Face Your Fear’ en ‘Kiss The Sun’. Het zijn lekker uptempo rocksongs met grote diversiteit in de benadering van de songs. Soms met opzwepende elektrosounds, soms rechttoe en heerlijke gitaarriffs als in ‘Hynotize Yourself’ of het logge titelstuk met dreigende gitaren ‘Radiance’.

Het album weet met gemak snel door de nummers te gaan, omdat er geen “fillers” tussen zitten. Voordat je bij ‘Not Human’ komt krijg je al het idee om het album opnieuw te starten. 

26 september 2022
In dit bericht:
Translate »