Paris is een live album van de Britse new wave band The Cure. Het album verscheen in 1993 en is alweer ruim 30 jaar oud. Toch is het een heerlijk album met songs van de albums Pornography en Seventeen Seconds.

Naast dat het album de songs van het originele album kent is het aangevuld met twee extra songs. Het openingsnummer is nu ‘Shake Dog Shake’ geworden. Het geheel is opgenomen in het Le Zenith  van Parijs. Op het album is het concert niet volledig in de juiste volgorde weergegeven. Het was al een compilatie van de drie avonden. Net de samenzang van ‘Play For Today’ dat als derde song op het album staat, is als toegift van de eerste show gespeeld.

Het geeft een ander beeld weer van het concert maar voor de plaat is het goed en pakkend. Het album kent meer de non hit songs. Hierdoor is staan de hits Boys Dont Cry en A Forest niet op dit album. Het zijn dan ook de slepende songs die The Cure in dichte mist brengt en Robert Smith zijn fans starend naar het podium doet kijken. ‘In Your House’,  ‘One Hundred Years’ en ’Lovesongs’ brengen het publiek in extase en dromerige sferen.

Het is een album dat de fans kenen en geen directe meerwaarde heeft dan het openingsnummer en het slotstuk ‘Hot Hot Hot’. Toch is het nog steeds een heerlijk Cure album!

 

9 april 2024
In dit bericht:
Translate »