Het was begin jaren 90 dat Black Crowes met hun lekkere blues rock sound, een ruwe gitaarsound van Richard Robertson en de soulvolle stem van boertje Chris Robertson de wereld verrasten. Het bleek een inspiratiebron voor velen te zijn. Dat geldt ook voor de Canadese band The Commoners.

Vanaf de eerste klanken van het album Find A Better Way doet dit geheel denken aan het debuut album van The Black Crowes. Lekker uptempo en soulvol titeltrack dat volgt met een bluesy ‘Fill My Cup’ waar de samenzang afgewisseld wordt met de zanger en het pakkend orgeltje de gaten van de gitaren vult. Het zou zo het nieuwe album van The Crows kunnen zijn geweest.

Dat maakt dat het misschien een band is die iets doet wat een ander deed, maar waarom niet? Bij het sluiten van de ogen laat je je lekker gaan in de songs. Dit keer is het zanger Chris Medhurst die met gitarist Ross Hayes Citrullo de sound maakt.

De energie spat van de plaat en de songs als ‘More Than Mistakes’, rockt het als teen tiet met’ Too Much’, de country stijl van ‘I’Wont’ en valt de drama van de blues over het ‘Naturally’. Alle facetten van de bluesrock komen we op dit album tegen. Dan is het ook geen verrassing dat deze band volgend jaar op het Bluesfestival in Grolloo hoort te staan. We kijken er nu al naar uit! 

6 november 2022
In dit bericht:
Translate »