De Britse band The Cinelli Brothers doet een beetje Italiaans aan als het gaat om de naam. Dat is dan ook juist, omdat de broers Marco en Alessandro Cinelli van oorsprong uit Italië komen. En ja, Tom Jones is in dit geval iemand anders dan de beroemde oude zanger. De vorige albums waren in de scene al een groot succes en met hun presentatie

The Chicago Texas Blues is wel een ruim begrip in Amerika. The Chinelli Brothers presenteren zich als deze stroming van de blues. De piano in deze blues band krijgt de ruimte, samen met de mondharmonica, die op zijn beurt duelleert met de gitaar  in ‘Leave It With You’.  Het geheel gaat swingen en brengt de band tot de beide stromingen. Al missen we een tintje jazz in het geheel.

Wat dan ook, het gaat toch om de muziek wat er gemaakt wordt. Met heerlijke songs als ‘Dozen Roses’, ‘Nobodys Fool’ en het laidback ‘Prayer’ dat uitmond tot een swingend gospel blues song. Met Making It Through The Night wordt de mondharmonica ingezet om je helemaal omver te blazen.
Dat ‘Lucky Star’ en ‘Don’t Need No Favor’ twee heerlijke juweeltjes van dit album zijn is omdat ze even afwijken van de rest, dat al erg divers van aard is.

De songs zijn  swingend en gelijk ingetogen met het verhaal op de voorgrond. Het maakt de blues tot een levendige sound en poets veel blues festivals met een gevestigde orde weer op.
het album sluit met ‘Fools Paradise’ een vertrouwd blues rock geluid af.

Lekker album!

26 mei 2024
In dit bericht:
Translate »