Achter de naam The Bony King of Nowhere gaat de Gentse singer-songwriter Bram Verparys schuil. Zijn debuutalbum verscheen in 2009. Zijn album Wild Flowers uit 2015 bracht hem in de richting van Silent Days. Dit album verscheen 2018 en werd dan ook met open armen ontvangen en beloond met een MIA award.
Nu is er eindelijk het nieuwe album Everybody Days. Een album dat niet direct de vrolijkste klanken weergeeft maar mooi en beladen is.

Het album begint met ‘Are You Still Alive’ een thema dat past bij deze man die de tijd neemt voor zijn songs en product. Daar waar de teksten al een zweem kent zijn de songs als deze heerlijk melodieus en met ‘Get One Free’ melancholiek. Het titelstuk is uitdagend, experimentele pop en toch ook weer een dream sound. Het doet het album goed om in de songs een zweem van intens droompop te geven. Met ‘Almost Invisible’ weet de man zijn kracht te vinden. Het is een van de juweeltjes van het album.  Net als het kwetsbaar en mooi gezongen ‘All It Takes’.

Het album kan zo voor The Bony King of Nowhere  een doorbreek betekenen. Het past in deze tijd en in de populariteit voor deze muziek is groot.

4 februari 2024
In dit bericht:
Translate »