De Nederlandse band The Analogues doen dit keer hun naam eer aan. De band kennen we als een band die The Beatles albums optimaal laten klinken. Nu is het een soortgelijk verhaal maar maakt men de eigen songs alsof The Beatles die zouden hebben opgenomen. In de gedachte van …. Is hierbij het thema.

Felix Maginn en Bart van Poppel zijn met voormalig Moke gitarist Jac Bico, Diederik Nomden en Fred Gehring de studio ingedoken om hun songs te bewerken. Het is nu een ander tak van sport dan het ontleden van een album en dit eensgelijk op de planken uit te voeren.

Toch is het allemaal weer tip top uitgewerkt. Het album begint direct in de sfeer van The Beatles met het toepasselijke ‘Patience’ en ‘Say That You Will’. De band weet direct lekkere songs te brengen en hiermee glij je zo het album in. Niet dat dit  een soort van… Beatles album is. Het zijn wel echt eerlijk zelfgemaakte songs en dat maakt het ook lekker fris. Zoals het ‘Pawn In Your Pocket’ met de strijjker-solo of het ‘Damed If You Do’ dat door voormalig lid Jan van der Meij, met zijn McCartney stem,  ingezongen is. Dit had best op het nieuwe album van de Beatles man kunnen staan. Met  het eigen van der Meij geschreven nummer ‘Magnetic Fields’ doen ze dit nog eens over. Voor mij zijn dit wel de highlights van dit album.

Toch zijn de songs ‘Turned Into Sand’ en het Çan’t Figure It Out’ songs die het album kleuren door de beat van de drums en compositie. Nee, het is zeker een heerlijk album en op een een of andere manier ga je the Beatles hiermee niet mee vergelijken.  Het is dan ook een album dat hun los maakt van het gedreven Beatles concept. Al is het meer in de geest van…

10 september 2022
In dit bericht:
Translate »