Het nieuwe album van Thala is een mini album. De Amerikaanse zangeres Thala weet lekker zoete indie rock te produceren. Het nieuwe album is dan ook een mooie manier om haar even in de schijnwerpers te zetten.

In de lijn van Phoebe

In de lijn van Phoebe Bridgers weet Thala ook een vorm te vinden waar iets van dreampop en post punk elkaar opvolgen. Het maakt dat de songs als ‘You Had 2’ en het dromerig ‘Curtain Call’ over gaat naar een brutaler ‘Easy Out’.  Nee het gaat tekstueel er niet altijd even vriendelijk aan toe. Maar vanuit een perspectief van liefde en de ellende wat dit met zich meebrengt, komt Thala er met ‘Are You Thinking of Me’ er goed uit.

Lief zanglijntje

Met een lief zangmelodie klink het ‘Sink’ vooral vriendelijk, tot de rest van de band invalt en haar drama krachtig en stevig wordt. Mooi, hoe het nummer is opgebouwd al gebruikt ze deze vorm met regelmaat. Het begint klein met een gitaartje, lief zanglijntje en dan wachten op de rest.
Met het titelstuk en slotstuk weet ze dit mini album mooi af te ronden. Het album is net lang genoeg om het niet saai te vinden. Dan is er voor  een volledig album toch iets meer diversiteit nodig.

23 juli 2023
In dit bericht:
Translate »