De Engelse band Ten wist tijdens de coronatijd voldoende songs te maken. Het resultaat was dat het album Here Be Monsters vorig jaar onder de aandacht werd gebracht. Nu is er het tweede deel, Something Wicked This Way Comes.

Ten weet een goede hardrock basis neer te zetten. De band met de heerlijke rockzang van Gary Hughes weet het rijtje van UFO, Magnum en Styx te vullen. Vreemd genoeg kent het album een matige start met ‘Look For The Rose’. Het felle van de band zijn we kwijt of komt dit omdat de band inmiddels al zoveel songs ingespeeld heeft. Het is alsof de zang meer als een voldoening in ingezongen. ‘Brave New Lie’ en

Ten weet altijd een muzikaal schilderij te maken en dat doet men dan met ‘The Tidal Wave’ wat wel meer de Ten is wat waar we naar toe willen. Met ‘Parabellum’ weet de band nog wel wat meer power in de song te brengen. Toch komt het er allemaal niet uit de speakers zoals we het verwachten. Het blaast je niet omver, terwijl de songs in de kern zeker niet slecht zijn. Het is meer alsof het vuur wordt gemist. Met het laatste nummer ‘The Greatest Show On Earth’ en het epos van het titelstuk horen we Ten op zijn best. Het geheel is wat mat terwijl er toch genoeg vuur in deze band zou moeten zitten.

23 januari 2023
In dit bericht:
Translate »