Temperance – Diamanti


Temperance is een moderne/symphonische metalband uit Italië en bestaat uit Alessia Scoletti (female vocals), Michele Guaitoli (male vocals & piano), Marco Pastorino (guitar & vocals), Luca Negro (bass) en Alfonso Mocerino (drums). Ze zijn misschien wel een van de meest productieve bands van het moment. Vorig jaar brachten ze nog hun vijfde studio-album Viridian uit en eerder dit jaar kwamen ze met de akoestische EP Melodies Of Green And Blue. Nu is daar hun zesde studio-album Diamanti.

Er wordt geopend met ‘Pure life unfolds’. Het heeft een hoog tempo en een goede en pakkende melodie. Het begin en einde doen wat denken aan Delain en de rauwe zang hier en daar geeft er een extra rand metal aan. Met ‘Breaking the rules of heavy metal’ knallen ze lekker door. Het klinkt nog wat heavier en de synthesizers en riffing voegen echt wat toe. De strijkinstrumenten geven een bijzonder geluid aan het grotendeels in het Italiaans gezongen ‘Diamanti’.

‘Litany of the northern lights’ is folky qua geluid en zang en doet denken aan het folky geluid van Nightwish van de laatste paar albums. ‘You only live once’ doet ook denken aan Nightwish. Er wordt veel gebruik gemaakt van strijkers, het heeft een hoog tempo en bevat veel afwisseling.

De eerste helft van het album is sterk, maar daarna beland het wat in een dip. ‘I the loneliness’ is net iets te dramatisch en ‘Codebreaker’ bevat wat teveel herhaling. ‘The night before the end’ bevat mooie stukken, maar het verzadigt op een gegeven moment.

Na deze dip volgen er weer drie goede tracks. ‘Fairy tales fort he stars’ is een mooie powerballad. ‘Let’s get started’ is echt een leuke verrassing. Het is meer rock dan metal en het voelt heel energiek en dansbaar. ‘Follow me’ is een goede energieke afsluiter met lekker veel gitaar.

Te zien in Nederland: 17-3-2022 in Doornroosje te Nijmegen en 18-3-2022 in Patronaat te Haarlem als special guests op de Raw tour van Tarja Turunen. 

19 november 2021
In dit bericht:
Translate »