De blues rock act van de Amerikaanse Susan Tedeschi en Derek Trucks weet net hun laatste deel van het vierluik te komen. De albums I Am The  Moon bestaat uit Cresent, Ascension, The Fall en nu is er Farewell. Het geheel is nu verkrijgbaar o[ vinyl als ltd album. De vier delen zijn nu gebundeld tot een geheel. I Am The Mooi deel IV Farewell is misschien nog wel het meest toegankelijke deel.

Het openingsnummer ‘Last Night In The Rain’ en ‘Soul Sweet Song’ zijn heerlijk soulvol en meeslepend. Aanstekelijk achtergrond vocalen zijn op dit deel veelvuldig aanwezig. ‘D’Gary’ kent de heerlijk ingetogen blues popsong zoals we dit van dit duo met band kennen. Kwetsbaar en mooi licht gitaarwerk. Hier en daar een solo, dit keer met een saxofoon. Dit doet men nog eens over op Where Are My Friends waar dit keer Derek de lead vocals neemt.  Natuurlijk mogen de heerlijke gitaarsolo’s niet ontbreken.

Het is een mooi album geworden en het laatste deel maakt het geheel af. Tedeschi Trucks Band komt 30 oktober naar Nederland en zal Ahoy gaan aandoen. 

5 september 2022
In dit bericht:
Translate »