Tedeschi Trucks Band – I Am The Moon: II. Ascension


Deze Amerikaanse blues act is 12 jaar geleden opgericht door Susan Tedeschi en Derek Trucks. Het echtpaar koos om zelf een act te beginnen, nadat Derek Trucks enkele jaren bij the Allman Brothers band had gespeeld.

Het duo weet met hun soul en blues een andere sfeer te brengen dan the Allman Brothers. Het ligt dichter bij de gospel en soul dan de authentieke blues. De band kent een dubbele drums en percussie en een serie blazers waardoor het allemaal extra gaat swingen. Het album Revelator uit 2011 kreeg een Grammy Award en de opvolgende albums werden beloond met prijzen.

Het nieuwe album is een onderdeel van een 4 luik. I Am The Moon. Het tweede deel  kent meer beeldende teksten en weet toepasselijk te beginnen met ‘Playing With My Emotions’. Al weet Trucks nog altijd mooi ingetogen gitaarwerk te brengen in  het 9 minuten durende ‘All The Love’, het afsluitende ‘Hold That Line’ en het country soul getinte ‘So Long Savoir’.

Wat deze band prettig maakt is het stemgeluid van Susan Tedeschi. De zangeres in de blues maakt het geluid van deze band uitzonderlijk. Het is direct pakkend en opvallend tussen al het mannelijk geluid. Je wordt dan ook vrolijk met de songs als ‘Rainy Day’.

Het is dan ook een prima album, al is 7 nummers wat aan de karige kant. Al is deel 1 Crecent met 5 songs begin juni verschenen en is het vervolg met The Fall op 29 juli en Farewell op 26 aug te verwachten. Dan komt er vast een box van dit geheel met 24 songs. 

8 juli 2022
In dit bericht:
Translate »