De country van Ted Russel Kamp is volwassen en schuurt tegen de popsound aan. Als bassist bij Shoorter Jennings en sessiemuzikant wist hij al vele meters in de muziek te maken. de sound van Kamp is herkenbaar door zijn vleugje van country in de songs. Met de verve van lekker uptempo songs is ook dit album weer een lekker album voor de komende zomer. Al is de man niet in Nederland geweest voor een serie shows.

Het openingsnummer en titeltrack weet Kamp het album direct pakkend te maken. Je zingt het snel mee en misschien wel wat te snel. Toch is het lekker om het album mee te beginnen. Dit wordt gevolgd door het uptempo nummer ‘Hard To Hold’ en een eerder mellow country song ‘One Word At The Time’.

Het is daardoor al direct divers en weet Kamp de stempel van country pop op het album te drukken. Met het mooie verhaal van ‘Ballad of the Troubadour’ wordt het voor mij te gemakkelijk gefabriceerde ‘High Desert Fever het dieptepunt van het album. Maar die kunnen we uit de playlist halen en dan blijven de mooie songs over, met het opvallend bas nummer ‘Hangin On Blues’.
Het is dan ook een prima album van Ted Russel Kamp.

30 april 2024
In dit bericht:
Translate »