Tears for Fears – The Tipping Point


Het Britse duo Tears for Fears scoorde in de jaren 80 enorme hits als ‘Shout’, “Seeds of Love’ en ‘Everybody Wants To Rule The World’. De heren Roland Orzabal en Curt Smith wisten hun recente album Everybody Loves A Happy Ending in 2004 te presenteren. Nu verschijnt er na het live album van vorig jaar The Tipping Points.

Duo van de 80’s herenigd

En album vol nieuwe songs die de oude tijden doen herleven. De beats van ‘Everybody Wants To Rule The World’ horen we terug in het titelsong. Het album kent een schaduw van de overleden vrouw van Orzabel. Dit gebeurde 4 jaar geleden. Zorg goed voor jezelf is de boodschap van het openingsnummer ‘No Small Thing’ en met de ‘Rivers of Mercy’ kijkt men terug op de tijd. De tijd van het duo is al even moeizaam te noemen. Maar met ‘Please Be Happy’ en ‘Stay’ weet men elkaar te vinden.

Synthpop maar niet spannend

Muzikaal gezien is het duo nog even sterk in hun synthpop zoals ‘Break the Man’ en ‘My Demons’ doen klinken. Het is dan ook een album dat de oude tijd doet herleven en de 80’s in de huidige tijd terug brengt. Een album vol popsongs met emotie, al is dat laatste wat te glad in de songs weggestreken. 

23 februari 2022
In dit bericht:
Translate »