De afgelopen jaren heeft Taylor Swift een volledige muzikale metamorfose en inhaalslag gemaakt. De zangeres weet van tiener pop idool door te groeien naar een indie act met allure te groeien. Met de albums Folklore en Evermore weet ze met Bleachers zanger Jack Antonoff en National Aaron Dessner een herboren nieuw succesperiode in te luiden.

Van puzzelstukjes naar een mooi album

Na vele puzzelstukjes in foto’s, lyrics, Tik Tok en andere uitingen mag vandaag het nieuwe album Midnights het licht zien. Het album gaat gepaard met haar rol in de nieuwe film Amsterdam dat inmiddels de bioscoop heeft gevonden. Tussentijds heeft Swift het album met kleine stukjes onthuld. Zo was ‘Mastermind’ en de mooi en vrolijke dromerige klanken van ‘Snow On The Beach’ met Lana Del Ray al optimaal onder de aandacht gebracht.

Never change a winning team is het motto  geweest en Antonoff zit weer achter de knoppen.  Opvallend is dat er meerdere uitvoeringen van het album zijn. Het album begint met ‘Lavender Haze’ en ‘Maroon’ dat eerder de popsound van Swift terug brengt. Met het titelstuk,  ‘Anti- Hero’ en ‘Question…?’  komt de sound dichter bij  de vorige albums.

De teksten zijn even sterk als op de voorgaande albums. Uitdagend en maatschappelijk kritisch zoals Swift dit kan. Met het juweeltje van deze plaat ‘Mastermind’ sluit het dit album af.

Verschillende versies van het album

Met een regulier album, weet Swift een 3am Editie aan het geheel toe te voegen en hier horen we Dessner meer aan het werk met ‘The Great War’ en ‘Would’ve Could’ve, Should’ve’. Toch weten de heren een spanning in de songs als ‘Vigilante Shit’ en ‘Bejeweled’ te brengen. Met een Lavender Edition zijn er nog 3 songs aan toegevoegd en kent het album nog een edited edition en nog een speciale cassette versie.
 

21 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »