Het is voor de Amerikaanse singer songwriter nog steeds een thema waar hij mee worstelt. De periode van de Vietnam oorlog en wat hier aan vast hangt. Niet dat de man deze tijd als soldaat heeft gediend, maar dat hij net na die tijd is geboren en de impact van deze oorlog weergeeft in de kinderen van US nadien.

Het is het tweede album van McCall en het begint met ‘Sinking Land’/’Mellow War’ waarbij de man direct aangeeft dat fighting this game no more een duidelijk signaal is. De country klanken van de gitaar en het lichte orgeltje daaronder wandelt door het album met ‘Rest of Easy’ en ‘Tide of Love’. Het kent op een een of andere manier ook een sfeertje van the Doors.
Daar waar de sfeer terug keert in ‘Rolling Stones Again’ en ‘Whiskey Costs Less’ krijgen we een kijkje in de wereld van deze man. Daar waar hij wellicht met een rokertje en drankje de songs uit de pen laat rollen.
Het koortje in ‘Star of the Morning  breekt gelukkig het album. Juist omdat het tempo slepen en laag blijft is het wellicht lekker als kampvuur album. Het klinkt lekker met de ruwe stem van McCall dat hier en daar doet denken aan een mix van Joe Cocker of Ben Harper.

Prima album voor de country blues liefhebbers!

21 april 2024
In dit bericht:
Translate »