Wanneer de tweeling Arnout en Sander Brinks hun muzikale droom volgen ontstaat er een Tangarine Dream. De heren uit Assen krijgen een plekje in DWDD als huisband en het Nederlands publiek sloot de broers in hun muzikale armen.

Inmiddels zijn we alweer wat jaren verder. De persoonlijke verhalen doen het nog steeds goed en wie boven de 35 kent niet het cassettebandje waarmee klaar stond om je favoriete songs op te nemen. Samen met je vriendje ging je de opgenomen songs afspelen en beluisteren. De magie van het cassettebandje dat de grote bandrecorder had vervangen.
Het is de wereld waarin ze leven, op pad gaan van stad naar stad en dorp naar dorp. Het is allemaal te horen in de songs ‘The World We Live In’, ‘On The Road’ en ‘City To The Country’. Muzikaal is het allang geen duo met 2 gitaren meer. Nu zijn de songs uitgewerkt tot popliedjes die wat 80’s aandoen. Met een swingende sound dat soms wat gladjes klinkt krijgt men de mensen wel in beweging.
Natuurlijk zijn de stemmen prachtig en als een mix van Simon & Garfunkel en Bee Gees krijgen we met ‘Words’, ‘Out of The Deep’ en ‘In Front of Us’ een glad gestreken 70’s plaat.
Met Sade’s  ‘Smooth Operator’ / Wham’s blazers intro van ‘Still Kids’ doen de jaren 80 herleven.
Met ‘Silent Still’, ‘Atlantis’ en  het titelstuk zijn de herkenbare klanken van Tangarine meer terug te vinden.

Het is een mooi en divers album van Tangarine. Een album met de start tot een nieuwe sound en hopelijk zien we ze snel weer op de festival podia.

27 juni 2023
In dit bericht:
Translate »