Bij onze zuiderburen is er rumoer in de muziekwereld. Sinds de singer-songwriter Tamino uit Antwerpen actief is zijn album Amir de wereld in slingerde, wordt er gesproken over een talent in een dop, Nu is er het vervolg en lijkt het succes van Tamino aanstaande.

Het nieuwe album Sahar is een bedje van westerse singer-songwriting met wereldklanken die uit de Arabische wereld komen. De songs kennen een mooi balans tussen deze werelden. De melancholische klanken in o.a. ’The Flame’, ‘Sunflower’  en ‘My Dear Friend and Enemy’ geven rust en laten je overdenken als het gaat om de teksten. Dit houdt de man vooral bij zich zelf en verteld wat er om zich heen gebeurd. Van ‘You Don’t Own Me’ (dat als een vinyl song opgenomen is), het popnummer ‘Fascistion’ of het uitdagende ‘The First Discile’. Alle songs zijn zorgvulding en met grote variatie opgenomen. Het maakt dit album dan ook mooi zonder dat het de rode draad van het geheel verliest. De reis door de wereld past bij de wereld waarin hij leeft. De wereld van de zuiderburen waar de Rai muziek een onderdeel van de cultuur is. De wereld om de muziek van de nieuwe mede-landers wordt omarmd. Tamino krijgt hier de ruimte om deze ontwikkeling kracht bij te zetten.

Hij zal o.a. 2 en 3 december te zien zijn in Paradiso te Amsterdam en daarna in het Koninklijk Circus Theater te Brussel. Al zijn alle shows inmiddels stijf uitverkocht. 

25 september 2022
In dit bericht:
Translate »