Als baby viel ze wiegend in de armen van Roy Orbison in slaap, en ook zong ze al een duet met Willie Nelson. Het lijkt of de muziek bij Tami in de genen zit. Maar ja, haar vader is dan ook niemand minder dan countryzanger Ron Neilson, van The Neilsons. De Canadese woont tegenwoordig in Nieuw-Zeeland, waar ze tevens haar albums maakt.

Neilson weet een sfeer te creëren, dat doet denken aan de luchtige sound van Nick Cave met een vleugje Adele, in de wereld van laid-back countrypop. Het zijn songs die het goed zouden doen op tv en in films, zoals ‘Baby, You’re A Gun’. Met haar stem weet ze te boeien, en tot grote hoogte te stijgen. Met handclaps, drums en banjo maakt ze van ‘Careless Woman’ en ‘King of Country Music’ heerlijke nummers. Ook weet ze vanaf het begin met de titelsong ‘Kingmaker’ en ‘Careless Woman’ positief te verrassen.

Met Willie Nelson deelt ze het verdriet van haar overleden vader in ‘Beyond The Stars’. Het album staat ook vooral in het teken van haar vader. Dat creëert een sfeer in mineur, terwijl ze haar passie vertolkt als een ware topzangeres.

Al dansend komen de songs ‘I Can Forget’ en ‘Green Peaches’ voorbij. Haar songs weten je te verleiden om alles te willen beluisteren, en om haar verhalen te volgen. Niet dat we moeten meezingen, vooral genieten. Met dit album kan ze zo meedingen om de soundtrack voor de nieuwe Bond-film te mogen leveren.Copy-edit: 16-7-2022

11 juli 2022
In dit bericht:
Translate »