De legendarische Taj Mahal is inmiddels 81 jaar en weet nog de blues omarmen alsof hij 50 is. Samen met zijn maatje Leon Russel duiken ze in hun omgebouwde kerk in Tulsa om een studio te maken. Mahal vormt met Bill Rich,  Kester Smith, Bobby Ingano,  Rob Ickes en Trey Hensley  een band en gaan als Sextet een show geven.

Het is dan ook een heerlijk album geworden. Vol met klassieke blues van hoge kwaliteit. De afwisseling van instrumenten die leidend zijn in de songs geeft een heerlijke afwisseling. De ene keer gaat het om de gitaarklanken en de andere keer de toetsen. Met de rauwe stem van Mahal dat de aankondigen al grommend doet, brengt hij de songs met country en een vleugje jazz .  ‘Hawaii’, ‘Betty and Dupree’ en ‘Queen Bee’ krijgen hier prachtige uitvoeringen.
Met de classic covers als ‘Sitting On The Top Of The World’  en ‘Mean Old World’ brengt het voor iedereen herkenbare klanken weer.
Het is een avond geweest waarbij er een ontspannen sfeer was en dat de band op zijn best was. Een heerlijk blues album van Taj Mahal en dan is het zeker genieten van deze oude rotten in het vak

 

19 maart 2024
In dit bericht:
Translate »