Wanneer de Amerikaanse indie singer-songwriter Brian Fennell de band Barcelona verlaat en zijn solo carriere een boost geeft, gaat het steeds beter met SYML. Wanneer je het snel uitspreekt is het simpel. Het debuutalbum van 2019 kreeg de nodige aandacht. Inmiddels zijn er dit jaar twee Ep’s verschenen DIM en Ancient Call. Het is als het ware het voorprogramma van het komende live album Sacred Spaces dat 19 november verschijnt.

Het album kent wederom een prachtig palet van songs die als een film aan je voorbij gaan. De single ‘Stay Close’, waarbij de man op zoektocht gaat naar het samenzijn in de relatie en ‘Black Teeth’, waarbij hij een vrouw kan missen als kiespijn,  zijn al meer popsongs geworden. Heerlijk loom met toch een uptempo beat. Met ‘True’ wordt de zweverige sound als een deken om je heen gelegd. Maar het mooiste zit hier in de einde fase. Het titelstuk is een prachtig pianostuk waar je stil van wordt. Het is een stuk waarbij je aandacht op de tekst mag leggen dan is het DIM duidelijk.

Van het DIM album is er een mooie vinyl versie verschenen. Alles geperst op een kant en op de andere kant een afdruk van de hoes.

Met het album Ancient Call kiest de man meer zijn plek achter de knoppen. Hij laat zweverige lome hip hop songs inzingen door o.a. Slumberville, Sagun en Nathan Kawanishi. ‘Who put blood in my drink’ en ‘darkness will come’ met Mozambique zijn heerlijke songs. Van de bekende Field Tapes neemt Fennell ‘just come home’ op dit album mee. 

8 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »