Het duo Suzan en Freek is inmiddels een begrip in Nederland. Daar aan de overkant worden mooie dingen gemaakt. Het duo is inmiddels meer dan de helft van hun leven samen. Het geeft extra charme wanneer dit samen zijn een voorbeeld is voor veel leeftijdgenoten of hun fans die jonger zijn.

Iemand van Vroeger waar je nu nog mee bent. Met persoonlijke verhalen zoals het titelstuk, ‘Slapelosheid’ of ‘De Helft van Mij’ krijgen bij Suzan en Freek altijd het idee dat ze alles persoonlijk hebben meegemaakt. Dat geeft de kracht van de liedjes. Simpele thema’s die iedereen meemaakt en herkenbaar is voor allen. Of het nu ‘Zinloos’ is of voor de ‘Honderdste Keer’ wordt verteld. Het is altijd even pakkend en mensen kunnen het gemakkelijk meezingen.
De single ‘Vas y (Ga Maar)’ met Claude siert nu de hitlijsten.

Daar waar Marco Borsato nu een leegte in de Nederlandse muziek kent, vult Suzan en Freek dit gat met hun easy listening popliedjes. Geen moraal en nadenkende  verhalen zoals Wende dit brengt, maar ook geen piratenmuziek a la Frans Bauer. Nee Suzan en Freek vullen exact het gat daar tussenin. Heerlijke popliedjes en herhaling van refreinen tot  je het zelf meezingt.
Hier en daar vraag je je even af waar een verhaal naar toe gaat maar ook dat is na 2 zinnen voorspelbaar. En dan handen in de lucht en iedereen zingt mee.

Na ‘Een Blauwe Dag’ “Dromen ze in Kleur’ en zijn ze nu officieel de helft van elkaar, nou ja bijna dan. Ze hebben al hun persoonlijke jawoord gegeven en dat moet nog officieel worden beklonken. Wanneer dit album door Nederland is doorzongen, komt in 2025 het nieuwe album en krjigt misschien een titel als Toekomst in het Kort of Kleine Delen.

Met dit album kunnen we weer even vooruit.

23 september 2023
In dit bericht:
Translate »