Vanaf oktober van dit jaar gaat het Supersister project van start. Voor veel mensen boven de 45 gaan dan de harten sneller kloppen. Waarom?? Omdat veel muziekliefhebbers van nu de liefde voor de progrock hebben niet weten dat we in Nederland begin jaren 70 een topact hadden die deze huidige psychedelische progrock ten gehore bracht. Supersister was een band die er toe deed!

Wanneer zanger en toetsenist Robert Jan Stips de trukendoos open doet horen we de meest waanzinnige dingen. Dat hoor je op deze plaat terug. Live in hun Scheveningen geeft een mooi overzicht van de band weer. Met het bijna 8 minuten duren de ‘Present From Nancy’ of het ruim 23 minuten durende Pudding En Gisteren zijn toch heerlijke meestersongs met sax en fluit, stuwende basis met bas en drums en daaroverheen de toetsen van Stips.
Met het prachtig dwarsfluit a la Jethro Tull / Focus is de intro van WOW een meesterstuk dat hen populair maakte.

Wanneer Golden Earring hun succes kreeg met Radar Love wist men voor het komende album Switch de hulp van Robert Jan Stips in te roepen. Stips is daarna altijd verbonden geweest aan Golden Earring zonder hier altijd deelnemend bandlid van te zijn. Stips stapte over naar Sweet d’Buster en NITS waar hij muzikaal meer zijn uiting aan kon geven.
Voor dit project weet Stips bassist Rinus Gerritsen van de Golden Earring in te vliegen en horen we ook dat dit een meester van een bassist is. Onderschat door de jaren heen, maar toch.

Live is ook drummer Leon Klaasse van Sweet d’Buster en Powerplay te zien en is violiste Mariek Brokamp afgevallen zolang er geen oplossing is gevonden voor de huidige passende covid maatregelen mbt popzalen.
Het trio zal de komende maand te zien zijn in de onderstaande zalen. Genoeg om de harten op tehalen en te genieten van de top muziek van toen. Hier kun je het album Live in Scheveningen krijgen maar ook een box en boek over dit Nederlands trots van toen!

Laat dit niet aan je voorbij gaan!!!

Tour: Supersister Projekt 2021

 • november 06, 2021 Hoorn Manifesto Netherlands
  Tijd: 8:30pm. BUY TICKETS
 • november 13, 2021 Tilburg Paradox Netherlands
  Tijd: 8:30pm. BUY TICKETS
 • november 18, 2021 Den Haag Paard Netherlands
  Tijd: 8:30pm. BUY TICKETS
 • november 19, 2021 Ulft Drufabriek Netherlands
  Tijd: 8:30pm. BUY TICKETS
 • november 20, 2021 Eindhoven Muziekgebouw Netherlands
  Tijd: 8:00pm. BUY TICKETS


 

2 november 2021
In dit bericht:
Translate »