Op het vijfde album van de Amerikaanse Country zangeres Sunny Sweeney klinkt de 45-jarige misschien wel openhartiger dan ooit. Het stuklopen van een tweede huwelijk zorgde er mede voor dat we vijf jaar hebben moeten wachten op de opvolger van Trophy uit 2017 die de alleszeggende titel Married Alone heeft meegekregen.

Op zoek naar een One-Night-Stand…..

Op de twaalf nummers is de geboren Texaanse Sunny Sweeney dus openhartiger dan ooit.  De pijn van de gebroken relaties en het verdriet zijn oprecht voelbaar op dit album dat geproduceerd werd door Paul Cauthen en Beau Bedford, die we natuurlijk nog kennen van The Texas Gentlemen. Het verweven van wat rockinvloeden met de toch wel wat klassieke Country-sound van Sunny doet het album goed want Married Alone klinkt uitgebalanceerd en biedt voldoende variatie. Met de Honky-tonk opener ‘Tie Me Up’ neemt ze meteen de houding van een zelfstandige, onafhankelijk vrouw aan die op zoek is naar wat vertier.  (”If we stay here any longer you ain’t going home alone / Might get really lucky wake up and not find me gone”). Het openlijk uitkomen dat je op zoek bent naar een “One-Night-Stand” is verfrissend zullen we maar zeggen. ‘Someday You’ll Call My Name’, het richting haar ex wraakzuchtige ‘Want You To Miss Me’, ‘All I Don’t Need’ en het wat schurende ‘Leaving Is My Middle Name’ zorgen voor de balans met hier en daar dus die rockelementen.

Vince Gill en Lori McKenna

Het vlotlopende ‘Easy As Hello’ is één van de beste nummers van de in Nashville woonachtige Sunny  maar natuurlijk mag op een Countryplaat geen ballad ontbreken en wat dat betreft voldoet Married Alone ook geheel aan de verwachtingen De melancholieke titelsong, met een bijdrage van Vince Gill, krijgt door de pedalsteel nog wat extra treurnis mee  (“There may be rings on our fingers / But we’re married alone”) en ook bij ‘How Did I End Up Lonely Again’ vraagt ze zich nog maar eens af hoe het leven haar zo in de steek heeft kunnen laten. Eén van de sterkste tracks is het rustige ‘A Song Can’t Fix Everything’, een nummer dat ze samen schreef met Lori McKenna en nét iets minder tranen trekkend werkt. Verder horen we hier ook nog een fraaie warme stem van Paul Cauthen.

Persoonlijk en openhartig

Overigens werkten naast Lori ook namen als Brennen Leigh, Josh Morningstarl en Buddy Owens mee aan dit nieuwe album. Maar het is toch echt de afsluiter ‘Still Here’ die echt blijft hangen. Ook dit nummer schreef ze samen met Lori en hier bewijst ze haar leven ook vanuit een breder perspectief te zien, ondanks haar verdriet. Met Married Alone krijgen we een hele persoonlijke en openhartige inkijk in het leven van Sunny Sweeney verpakt in een prima Country-album. Veel luisterplezier. 

3 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »