De Amerikaanse white metal act Stryper is allang een gevestigde naam in de rock wereld. Zanger Michael Sweet  schuift regelmatig bij andere acts aan en was ruim 4 jaar lang gitarist en zanger bij de band Boston.

Zijn thuishaven is de band Stryper die de afgelopen roerige jaren met muziek heeft bestreden. Nu is er het laatste deel van de drieluik dat in 2018 begon. Het was de tijd dat Trump en economisch crisis begon, niet wetende waar het allemaal naar toe leidde.

Michael Sweet verteld hierover in het gegeven interview waarna twee jaar later het album Even The Devil Believes de Covid ellende voorbij komt. De albums kennen een maatschappelijk karakter in de teksten en dat geldt ook weer voor The Final Battle.

Het moet ook eens klaar zijn, zal Sweet hebben gedacht. Met titels als ‘Same Old Story’ , ‘See No Evil, Hear No Evil’  en ‘The Way, The Truth, The Life’ wordt het al snel duidelijk waar het naar toe gaat. Muzikaal gezien weet de band nog steeds lekkere songs te maken. Inmiddels is Firehouse bassist Perry Richardson een vaste kracht in de band.

Het album klinkt weer beter dan het vorige album en met Rise To The Call had men al een fine fel visitekaartje afgeleverd. Het album is dan ook een van de betere van Stryper geworden. Met diversiteit en ritme wisselingen in ‘The Way’, het dampende ‘Till Death Do Us Part’ of het lekker hangend en logge ‘No Rest For The Wicked’. Kortom het is wel weer eens tijd dat deze band richting Europa komt.

24 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »