‘Press a letter button and a number for each selectiom’. Hiermee slaat de jukebox aan en kunnen we een liedje laten horen. The 60’s en een jukebox vol Rolling Stones songs. Alleen nu vertegenwoordigd door de creme de la creme van de country muzikanten. Met de hoes van Beggers Banquet toiletpot waar nu de jukebox staat gaat de band met Micheal Rhodes, Danny Rader met vele gasten los.

‘I Can’t Get No Satisfaction’ is altijd een heerlijke opener wanneer je een Stones avondje plant. Met Ashley McBride  en Kix Brooks met Ronnie Dunn voor de ‘Honky Tonk Woman’ is de kop van het album eraf. Het zijn de bekende klanken van The Stones die een steel guitar krijgen of de slepende zang van Meren Morris voor het ‘Dead Flowes’ dat het een countrysausje maakt. Zo zie je maar de dat rock and roll/ blues klanken dicht bij de country blues liggen en het een kleine stap is.
Missen we de zang van Jagger? Soms maar het is ook mooi dat The Brothers Osborne er even een andere draai aan geven met hun duet met The War & Treaty. Het geheel krijgt hierdoor een soul sfeertje en blijft het swingen.
Het album met Marcus King, die voor het minder bekende ‘Can’t Hear You Knocking’ kiest en Elle King’s ‘Tumblin Dice’ en Steve Earl voor ‘Angie’ weten allen de songs naar zich toe te trekken.
Zonder dat de songs een geheel andere sfeer krijgt blijft het wel een echte tribute met bekende songs waaronder ’Miss You’,  ‘Pain’t it Black’ , ‘Shine A Light’  en het mooie  ‘Sympathy For The Devil’ van Elvie Shane.

Het is misschien het eerste tribute album van de vele die dit jaar mogen volgen als het gaat om de 60 jarige verjaardag van The Rolling Stones. Dan is dit in ieder geval al een fijn kadootje!

20 maart 2023
In dit bericht:
Translate »