De ruim 60 jarige gitarist Steve Earle weet met regelmaat een tribute album te brengen. Met dit album is er een tribute van Jerry Jeff Walker die in 2020 kwam te overlijden. De man uit New York wist met zijn blues en bluegrass in 1968 de wereld te verrassen met ‘Mr. Bojangles’.

Het album is een waar ode aan de man en Steve Earle weet als geen ander deze blues sound te brengen als het volledig nieuw is. Het vrolijke ‘Gypsy Songman’ of het Dylan singer-songwriting song ‘Little Bird’ maakt dat dit album vooral gespitst is om te luisteren. Luisteren naar wat de man wil zeggen in de songs en vandaaruit een melodie rondom de songs te produceren.

De countryfolk van ‘I Make Money (Money Don’t Make Me)’ doet denken aan een John Denver die uit de bocht gevlogen is. Al weet Earle een prachtige versie van het ‘Mr. Bojangles’ “My Old Man’ en ‘Hill Country Rain’ te maken.

Steve Earle weet zijn inspiratiebron met dit album op een mooie wijze te eren. Het album kent natuurlijk de kwaliteit van Earle en zijn vindingrijkheid om de songs naar zich toe te trekken.

Al is het album digitaal al even uit, nu is die fysiek verkrijgbaar en is het nog mooie om dit in de handen te houden en te kijken naar deze mooie hoes, de verhalen waardoor je het geheel van de songs meer opneemt dan alleen digitaal te beluisteren. 

1 september 2022
In dit bericht:
Translate »