De Stereophonics is een indie rockband uit zuid Wales. De band kent een bijzondere frontman Kelly Jones, die naast deze band ook solo zijn mannetje weet te staan. Het album Oochya is inmiddels het 12de album van de band. Al is deze band vooral bekend van de hits ‘Dakota’, ‘Maybe Tomorrow’ en Have a Nice Day’. Voor mij is het bijna 10 jaar oude Graffity On The Train hun beste album, maar dit nieuwe album komt ook dicht in de buurt. Het album bevat heerlijke indie popsongs met kritische teksten zoals Jones dit alleen kan.

Het album start matig met ‘Hanging on Your Hinges’, maar weet de heerlijk herkenbare deinende sound in ‘Forever’ en ‘When You See It’ terug te vinden. Met de ruwe stem van Jones dat rockt met ‘Do Ya Feel My Love??’ dat je mee sleept in het album. Met ontspannen songs ‘Close Enough To Drive Home’ en ‘Leave The Light On’ voordat de rockende ‘Running Round My Brain ‘het tempo weer opschroeft.

Het juweeltje van het album is het ‘All I Have Is You’, al bestaat het album vooral uit heerlijke poprocksongs (a la Bryan Adams) , maar dan op zijn Wales. 

28 februari 2022
In dit bericht:
Translate »