Er zijn nog mensen die Stephanie Struik kennen als Stevie Ann, maar inmiddels is haar singer-songwriting in het Nederlands wel geland. Met een nog altijd mooie vertaling van the Pretenders 2000 miles is de 2000 kilometer nog even mooi. Inmiddels heeft Struijk nu drie Nederlandstalige albums achter haar naam staan. Ze verschijnt op vele albums als gast en komt nu met beeldende verhalen op  Dezelfde Zon.

Het album begint met ‘Zelfs In De Regen’ met humor en kwetsbaarheid. Ze wordt al een troubadour van de huidige generatie genoemd. Met haar verhalen op de akoestische gitaar is ze een singer-songwriter pur-sang. ‘Alle Tijd’, ‘Ik Geloof In Sprookjes’ en ‘In Het Maanlicht’ doet denken aan liedjes van Daniel Lohues en nu gezongen door een vrouw. Het is ook niet vreemd omdat Daniel en Stephanie haar eeste album samen hebben geschreven, toen ze in US rondtourden. Het maakt dat de songs persoonlijk zijn terwijl er ook een afstand is in deze verhalen.
De liedjes ‘Bijna September’, ‘Niemand van Steen’ en ‘Tobias’ blijven mooie verhalen. Het zijn dan ook verhalen die Stephanie met haar onschuld mooi kan vertolken.
Stephanie is komende tijd overal in Nederland te zien.

13 januari 2024
In dit bericht:
Translate »