De Nederlandstalige zanger Stef Bos weet al jarenlang mooie singer-songwriters liedjes te schrijven. Verhalen op muziek. Verhalen om over na te denken. Verhalen die herkenbaar zijn en waar we vaak niet aan willen denken. Toch raakt het iedereen die deze verhalen tot zich neemt.
De kunst hebben we gezien bij De Beste Zangers waar Bos de songs van een ander prachtig weer geeft en dat anderen waaronder Miss Montreal haar versie van Bos’s ‘Neem de Wind’ en Suzan en Freek hun verhaal over ‘Papa’ tot een langer leven heeft gegund.

Met Bitterlief gaat Stef Bos  weer met een producer aan de slag. Iets wat hij sinds het album Tussen De Liefde en De Leegte (1992) niet meer heeft gedaan. Toen was het Boudewijn de Groot, nu is het Jo Francken die Bos een passend geluid gaat geven.
De verhalen blijven van Bos en zijn stemgeluid maakt dat de songs binnenkomen. ‘En Wij Vergeten Soms Te Dromen’ is de eerste zin van het gelijknamig openingsliedje. Het zegt direct alles wat er nodig is. De plaat is klaar en de rest is bonus.

Onder het noemer ‘Iemand Moet Het Doen’,  ‘Je Leeft Maar 1 Keer’,  en ‘Als Niemand Haar Ziet’ zijn het songs waarbij je gezien wil worden en de druk geeft om op te gaan in de wereld van de drukte. Het zijn de songs om nu nog even bij stil te staan, anders kom je in de wereld van ‘Je Wordt Gemist’ , ‘Ik Denk Aan Jou’ en  ‘Alles Op  Zijn Tijd’. De tijd dat voorbij gaat en daar ook weer van kunt genieten wanneer je de rust neemt. Loslaten van de hectiek, geld en promotie.
Maar geniet van wat er om je heen gebeurd, wat je hebt, wat je wil en  vanzelf gaat komen.
Met de single ‘Geen Ander’ zoekt Bos naar het nieuwe geluid wat hij vindt, maar gelukkig blijft de kern van Bos bestaan.

Stef Bos is de komende tijd in vele theaters te zien met zijn programma Bitterlief

STEF BOS | 2021

29 maart 2023
In dit bericht:
Translate »