De  legendarische Britse rockband Status Quo

is al jaren erg geliefd in Nederland. De liefde voor elkaar gaat terug naar eind jaren 60 en werd bekroond dat de eerste hits van de band buiten UK in Nederland. ‘Pictures of Matchstick Men’ werd een top 3 hit.

De boogiewoogie rock van de jaren 70 werd omarmd en vanaf half jaren 70 weet de band een vaste basis te vinden. ‘Down Down’ , ‘Roll Over Lay Down’ en hun versie van ‘Rockin All Over The World’ zijn classics in de muziekwereld geworden.

Met een van de beste live albums allertijden Live! uit 1977

kent Quo ook een goede live reputatie. Het brengt de band ver, al begint het in 1981 te rommelen in de band. Drummer John Coghlan verlaat de band en Alan Lancaster verlaat de band 4 jaar later. Hierdoor blijven Francis Rossi en Rick Parfitt het boegbeeld van de band.

In 2010 weet de band een tour te brengen met de ingeburgerde Quo leden toetsenist Andy Bown, drummer Mattt Letley en bassist John Edwards. 19 oktober doet Quo Amsterdam aan. Deze registratie is de eerste in de komende live archiven serie van de band. Dit album is dan nog met gitarist Rick Parfitt die in 2016 overleden is. Bassist Alan Lancaster overleed in 2021.

Het album kent de gehele show. Een show vol hits en rock and roll dat traditiegetrouw geopend wordt met ‘Caroline’. Hits als ‘Whatever You Want’,  ‘Hold Your Back’, ‘In The Army Now’ en de bovenstaande songs komen voorbij. Maar ook de niet voor de hand liggende songs als ‘Beginning of the End’, ‘The Oriental’ en ‘Softer Ride’ blijven nu ook nog heerlijke songs.

Het blijft een vertrouwd geluid waar we nog met veel genoegen naar luisteren.

11 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »