Vorige week was er in een uitverkocht V11 de albumrelease van de nieuwe EP van de Rotterdamse formatie St. Solaire. De band, die bestaat uit zanger-gitarist Geert van Emden, gitarist Jesse den Dulk, bassist Pascal Konings en drummer Tijs Kulker speelde een thuiswedstrijd.

 

Mooie dynamiek

Natuurlijk vinden we de al eerder uitgebrachte single ‘All I Ever Wanted’ terug op deze EP, aangevuld met vier andere nieuwe tracks. Het thema liefde, in diverse contexten, staat centraal op het album en in de kern blijft de band trouw aan hun geluid. De titelsong is van hoge kwaliteit waarbij vanuit een akoestische setting het nummer laagje voor laagje wordt uitgebouwd en waarbij frontman van Emden en gitarist Jesse excelleren. Ook ‘It Ain’t Over’ kent een soortgelijke dynamiek maar voelt wat elektronischer en hier gebruikt van Emden zijn kopstem als troef. Bij ‘Annie’ gooit de band alle schroom van zich af en deze track ontwikkelt zich als een uptempo, dansbare track en vormt een fraai contrast en staat terecht centraal op deze EP.

 

opvolger van you=me

Deze EP kwam tot stand tijdens de pandemie en is de (lang)verwachten opvolger van het debuutalbum you=me dat lovende kritieken ontving. In die lastige periode heeft de band veel shows moeten annuleren en er tijd ontstond voor het schrijven van nieuw werk. De vijf tracks op deze EP vormen een nieuw hoofdstuk in de muzikale reis van deze band. Naast de vier eerder genoemde tracks is het ingetogen en akoestische ‘idml’, dat ook al op diverse radiostations airplay heeft gekregen en blijkbaar in één take live is opgenomen, waarschijnlijk het hoogtepunt van deze EP. We kijken nu al uit naar nog meer nieuw werk en wellicht een album. Veel luisterplezier!

 

 

25 maart 2023
In dit bericht:
Translate »