Het kwartet uit Dublin lijkt door te groeien nadat het debuut album is verschenen. Nu is het album Letters To Sell ook op het vaste land uitgebracht. De indie band weet in de sfeer van Pixies en Siouxsie & The Banshees te stappen.

Met een driven-tempo komt het venijn in de songs. Krachtig in de lijn en scherp in de tekst. Met songs als ‘Tinking’,  ‘Literary Mind’ en ‘Shadow of a Doubt’ weet de band met powerful gitaren een tempo op te voeren dat ergens tussen de rock en ruwe alternatieve punkrock ligt. Het is alleen puntiger wat je bij andere bands net even mist. Zo is de samenzang in ‘Shaking Their Hands’ heerlijk te noemen.

Met de punkdrive van ‘Up and Comer’ naar de powerdrums in het titelstuk krijgt het nummer extra climax door de stops. Het tempo blijft in de sfeer van ‘Cathedral’ wat als een heerlijk Pixies achtig nummer tot explosie wordt gebracht. Het zal het publiek tot in extase brengen en de rondjes in de pit zien we al bij het luisteren van het album.
Het album behoort tot een van de verrassingen van dit jaar wil men in het buitenland al gaan aangeven. Natuurlijk moet zich dat allemaal nog gaan bewijzen maar een ding is zeker. Het kent energie voor velen!

 

Sprints is te zien in Nederland
22 febr Vera te Groningen
23 febr Rotown te Rotterdam
24 febr Paradiso Tolhuis te Amsterdam

14 januari 2024
In dit bericht:
Translate »