De Nederlandse band Speedmobile is als het ware een superband van 2 Nederlandse rock and roll gangs. Met Batmobile zanger / Gitarist Jeroen Haamers en Peter Pan Speedrock drummer Bart Nederhand hebben we de basis van deze band gevonden. Met bassist Bart Geevers kan het feest los gaan!

De band heeft eerder een Ep geleverd en is eigenlijk als tribute van Motorhead classics begonnen. Nu gaat de band zelf te keer met ‘Iron Ride’, ‘Drink Fight F*** All Night’ en ‘The Death To Me’. Titels waarmee je je kunt meten aan Motorhead, maar dan meer in een rock and roll jasje. Het album kent de energie tussen de Stray Cats en Motorhead.

Met de energie met ‘Fun Control’ komen we al snel bij The Ramones snelheid uit. Deze brute wijze van rock and roll houdt men stand tot het einde. Met de cover van een van de eerste jazz blues songs van Tony Bradshaw ‘Train Kept A Rolling’ (Aerosmith) weet de band dit album te eindigen. Het is dan ook in de lijn van hun eigen acts, maar dit kan prima op een festival het dak eraf spelen! 

20 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »