De band SOEN behoort tot een van de meest getalenteerde nu progrock metal acts. Het heeft 2 jaar geduurd dat er weer een nieuw album is, maar daar is dan ook door de rock en metalfans hals rijkend naar uit gekeken. En men wordt niet teleurgesteld.

Betere zang

Zanger Ekelof weet zich op dit album goed te presenteren en heeft in zijn zangkunsten stappen gemaakt. De band opent al heerlijk met Sincere waar de band pakkend en een in your face visitekaartje uitdeelt. Met ‘Unbreakable’ gaat de band een tandje verder. Lekker drumwerk waardoor het nummer een heerlijk stuwende drive krijgt. De anti climax in het nummer is het pianostuk met de kwetsbare zang. Dit wordt in de timing terug gebracht dat de band weer samen invalt. Het zijn de herkenbare powermomenten waar deze band erg goed in is.
‘Violance’ krijgt muzikaal dezelde power mee wat het nummer in de titel aangeeft. Hier houdt de zanger zich muzikaal goed in, waar hij eerder met overschreeuwende klanken de kracht uit het nummer haalt.

Jubileumalbum

Met de ballad met Hollowed met Elisa weet de band een prog powerballad te maken dat het album breekt. Het is een kwetsbaar nummer dat in het duet goed doet. Met een lekkere gitaarsolo weet SOEN hiermee een juweeltje te brengen.
De verrassing is er in het tweede deel van het album wat af. Het heeft dan ook wat meer draaiuren nodig om de gitaarriffs goed tot je te nemen. Dan wordt ‘Tragedian’ het succesnummer waarmee de band kan doorbreken en live het publiek verrast met de opzwepende progmetal.

Mooi jubileum album om 10 jaar SOEN te vieren!

1 september 2023
In dit bericht:
Translate »