Slash – 4


De Britse gitarist Saul Hudson deed op zijn 17 jarige leeftijd een auditie bij KISS. Met het advies om wat meters te maken en zijn talent te gebruiken werd hij de deur gewezen. Op jonge leeftijd was hij naar US vertrokken en leerde drummer Steven Adler kennen.  Adler sloot aan bij Guns & Roses en hij vroeg Hudson om gitarist Tracii Guns te vervangen. Samen met Izzy Stradlin is het beroemde GnR debuut Appetide for Desctruction gemaakt.

Solo 4

Nu weet Slash zijn vierde solo album te presenteren. Of is het eerder wederom een band waar hij bij aansluit en zijn kunsten vertoont. Want After Bridge zanger/ gitarist Myles Kenney en the Conspirators mag er ook zijn.
De inspiratie van Slash is natuurlijk niet te stuiten en hij moet in GnR keuzes maken of het compromis zoeken dat hij in de samenwerking met Kennedy niet hoeft te doen.

Zo hoor je de begin periode van GnR eerder in Slash zijn solo werk terug. Lekker pittig zoals het ‘C’est La Vie’ en ‘The Path Less Follewed’. De solo’s zijn weergaloos in bijvoorbeeld het ‘Actions Speak Louder Than Word’. Met een vleugje oosterse klanken komt het ‘Spirit Love’ tot een andere rock sound, dat soms doet denken aan de oude Soundgarden.

De Band

Met een band met Brent Fitz (Vince Neil/Alice Cooper/ Gene Simmons)  op drums, Todd Kerns ( The Age of Electric), Frank Sidoris ( The Cab) staat er toch een ervaren rockband die songs als ‘Fill My World’, ‘April Fool’ (met Welcome Jungle riffje) en ‘Call Of The Dogs’ tot heerlijk opzwepende rocksongs maken.

Het album is vooral een heeeel goed alternatief voor het lange wachten op het GnR album. 

16 februari 2022
In dit bericht: