De glamrockers Slade zijn nogal van invloed geweest in de popmuziek. De Engelse rockband domineerde de hitlijsten in de jaren 70. Met hun uitgedoste kleding wist zanger Noddy Holder, drummer Don Powell en bassist Jim Lea de podia onveilig te maken. Dat doet gitarist Dave Hill nog steeds. Hij houdt de naam Slade in ere en dat mag ook. Zijn gitaarspel is wat Slade een rock act maakt. Nu weet men de rauwe stem van Noddy Holder door John Berry te brengen.

Natuurlijk kent iedereen de kerst hits ‘Merry Xmas Everybody’ en ‘My oh My’ van Slade. Songs die de radios over de hele wereld tijdens kerst en oud en nieuw vult.

 

Het album Till Deaf Do Us Part komt uit 1981 en kent een mooie re release. Het geeft de kracht van Slade weer. Met hits als ‘Lock Up Your Daurghters’ en ‘ Ruby Red’ is dit vooral een album dat de aandacht in de UK zal vragen. IN Duitsland werd ‘Rock and Roll Preacher’ een aardige hit.
Het is een vergeten Slade album. Terwijl het album heerlijke rocksongs kent. ‘A Night To Remember’, ‘It’s Your Body Not Your  Mind’ en het Quo achtig ‘Let The Rock Roll Out Of Control’ zijn toch meer dan heerlijke old classic rock songs.

24 februari 2024
In dit bericht:
Translate »