Met een naam als Skullcrusher krijg je direct het idee dat dit een stevige band is die de zaal omver weet te blazen. Niets is minder waar. Achter deze naam gaat de singer-songwriter Helen Ballentine schuil. Een zangeres die vooral de experimentele dreamsound weet te produceren.

Het doet wat denken aan Phoebe Brigders door de zachte klanken die met enig stevige klanken wordt afgewisseld. Dit album is haar debuut en met het openingsnummer ‘They Quiet The Room’ weet ze al een rustige sound in te luiden. Met oude klanken van een vergrijzende lp begint het gitaarliedje ‘Building a Swing’. Met strijkers onder de songs te zetten wordt het geheel mooi gevuld. Maar ook kleine stukjes beatsounds horen we in de songs terug waardoor het geheel van het album afwisselender is.

De soundscapes verbinden de songs van somber en donkere thema’s als ‘Whistle of the Dead’, ‘It’s Like A Secret’ en ‘Lullaby in February’. Uiteindelijk weet ze de rust en geborgenheid te vinden in ‘You Are My House’ waar ze haar album de ruimte geeft om te ontwikkelen tot een mooi resultaat. 

23 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »