De Amerikaanse rockband Skid Row bestaat inmiddels ruim 30  jaar. Het titelloos debuut album werd een classic en de band met Sebastian Bach als zanger wist zich  direct te meten met Motley Crue, Quiet Riot en Bon Jovi, die in de tijd de hitlijsten van US sierden. Inmiddels is Bach al jaren met minder succes solo en Skid Row kent nog steeds het gitaar duo Bolan en Sabo met Hill als bassist. Inmiddels is Hammersmith al ruim 10 jaar de drummer van deze band en is Erik Gronwall de nieuwe zanger.

H.E.A.T. zanger Erik Gronwall

Ja, de Zweedse Idol Erik Gronwall, die voorheen met de band HEAT de rockstage sierde. Nu is hij verdienstelijk de nieuwe zanger die Skid Row nodig had. Zijn hoge uithalen doen denken aan Bach in de jonge jaren. De sterke zanger weet de show te stelen. Met de heerlijke rocksound van Bolan en Sabo brengt de rock van toen weer herleven met ‘Time Bomb’, ‘Resurrected’ en het openingsnummer ‘Hell of High Water’.

Met ‘Nowhere Fast’ weet de band even een andere wending van de rock te presenteren. Het is spannender dan de mainstream rock van ‘When The Lights Come On’, ‘Wold On Fire’ en de lekkere drive van ‘Tear It Down’. Het juweeltje van het album is het ‘October’s Song’. Een uitgewerkt stuk van ruim 7 minuten dat een  mooi melodisch opbouw kent en voldoende om hiervoor het album aan te schaffen! Hopelijk speelt de band dit op hun Europese tournee, waarbij ze Nederland aandoen op 8 november Iduna te Drachten. 

19 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »