Sjako! Was in de jaren 90 een begrip in de Nederlandse popmuziek. De band wist te verrassen met het album Secret Skin. Inmiddels zijn er heel wat jaren voorbij gegaan. Enige jaren geleden ging het weer kriebelen en Wouter Planteijdt, Thijs Vermeulen en Jaap Vrenegoor gingen er voor.

Een best of Sjako tournee levert de band de geneugten van muziek op en nu is er een volledig nieuw album. Het is dan ook een heerlijk album waarbij je hoort dat men plezier in het spelen heeft. Met ‘The Right Place’ gaat het allemaal lekker swingen en The Last Pacifist kent heerlijke baslijnen.

Met het lekker lome nummer ‘The Rich’  wordt alles even wat zwaarder. Hierdoor klinkt het nummer ‘The Only Way To Clap Your Hands’ juist luchtiger. Met een experimentele  instrumentaal ‘Trouble On Isis’ lijkt alsof wederopstanding van Zappa in Nederland is gebeurd. Al kan het ook een Prong sound worden als we ‘Exactly Nothing’ beluisteren.
Het geeft meer de veelzijdigheid van Sjako! aan en dat is wat de band juist wil. Sjako! is Sjako! en dat klinkt weer als een klok!

Lekker album en de band is dan ook weer volop in Nederland te zien.

9 april 2024
In dit bericht:
Translate »