Sinead O’Brien – Time Bend And Break The Bower


De Ierse singer-songwriter Sinead O’Brien is in de kern iemand die de poezie omarmd. Haar verhalen weet ze nu op muziek weer te geven. Haar vorm van muziek is vooral rock georiënteerd.

De vorm hoor je in alle songs zoals het ‘GirlKind’ en ‘End of Days’. De verhalen verteller die stoeicijns haar verhaal doet in de maten van de muziek. Dit kan veranderen in tempo, waarbij voorhaal de drums leidend is. Met de gitaar solo’s glijden door de songs heen.

Met de drumbeat weet men in ‘Like Culture’ de dance te brengen. De opbouw is lekker en laat het geheel wel swingen. Met de lekkere bas lijn kan de gitarist hierover met een ligt gitaartje een funky sausje hierin geven. Het swingt en is een van de betere songs op het album.

Het tweede deel van het album is muzikaler en melodieuzer  met ‘The Rarest Kind’ en ‘Holy Country’. Ook hier in het tweede deel zit een dance song met ‘Spare For My Size’. Ook dit is pakkender. Kortom het tweede deel van het album krijgt meer de sound waar  O’Brien wellicht naar toe wil gaan. Al weet ze met een intens ‘Go Again’ met elektropop eindigt.

Een prima album en zeker een artiest die op doorbreken staat voor de indie fans. 

8 juli 2022
In dit bericht:
Translate »