De Engelse band Simple Minds doet de jaren 80 herinneren. Wie kent niet de ‘Alive and Kicking’ en ‘Promise You A Miracle’. Wellicht de jonge generatie die in de platenkast van de ouders sneupen. Van de originele band is weinig over en zanger Jim Kerr houdt deze naam nog in stand.

Met het nieuwe album Direction of the Heart weet de band een prima album te produceren. Verrassend genoeg komt de band de laatste jaren regelmatig met een goed album. Met het  openingsnummer ‘Vision Thing’ en ‘First You Jump’ krijgen we even het idee dat  we te maken hebben met het nieuwe album van Billy Idol. De sound is gelijk en daarbij geldt niet de redenering dat Idol Simple Minds songs maakt. Met de elektro rocksound van ‘Who Killed Thruth’ en de lichte pop van ‘Human Traffic’ weet Kerr met zijn gitaar maatje Charlie Burchill weer meer popliedjes te willen maken. Het leuke is dat de band Russel Mael van The Sparks deze zomer heeft geronseld om mee te zingen.

Met ‘Solstice Kiss’,  Act of Love en The Walls Came Down komt men meer bij de oude Simple Minds stijl die we van deze band kennen. Al zijn de maatschappelijke teksten in ‘Planet Zero’ en de herinnering van toen in ‘Wondertimes’ ook meer verenigd met de band van toen.

Hierdoor is het een mix van Simple Minds met een oud en nieuw jasje. Wellicht dat de meeste mensen de oude hits altijd willen horen, maar toch weet de band nog leuke nieuwe songs te maken, met een knipoog naar het verleden. 

22 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »