Simon Love – Love, Sex and Death Etc.


Love, Sex and Death Etc. is het derde album van de Britse singer/songwriter Simon Love. Het album is een heerlijke “trip-through-memory lane” van Britse muzikale invloeden en dat alles verpakt in twaalf catchy songs. Soms weelderig en rijk gearrangeerd, dan weer puur en breekbaar.

De Lockdown-feestjes van Boris Johnson

De twaalf nummers zorgen voor een zeer gevarieerd maar evengoed samenhangend album waarbij de soms vrolijke klanken de werkelijke boodschap verbloemen. Het beste voorbeeld hiervan is ‘The Fuck-Up’, een nummer dat weelderig gearrangeerd is en ons meeneemt naar het Phil Spector gevoel maar dat toch een diepere boodschap herbergt. Want als je de tekst goed beluistert hoor je dat het eigenlijk een regelrecht protestlied is tegen de regering Johnson, hetgeen niet vreemd is aangezien de moeder van Love overleed op de dag dat de “feestjes” tijdens de Lockdown werden gehouden….. juist, onder meer in het bijzijn van premier Boris Johnson.

Vol met soms donkere humor

Maar het album is zo divers; ‘North Road’ klinkt wat Honky-Tonky, het politiek geladen ‘You’re On Your Own’ is erg Folky en doet denken aan een jonge Bob Dylan en met ‘L-O-T-H-A-R-I-O’ is een Beatleesque-achtig nummer over de complexiteit van het hebben van een relatie. Een heel simpel drumloopje zorgt de basis voor de mooie ballad ‘Yvonne’ dat weer voor een prachtig contrast zorgt met ‘I Will Always Love You Anyway’ dat drijft op country-invloeden inclusief een pedalsteel. Zo blijft Simon Love verrassen want met het innemende ‘Au Revoir My Dude’ is daar een soort wiegeliedje dat hij voor zijn zoontje schreef. Daarmee laveert de Brit moeiteloos tussen wat serieuze, wat zwaardere onderwerpen zoals politiek maar zijn andere nummers weer doorspekt van humor, soms zelfs van het donkere soort. Eén titel komt zelfs twee keer voorbij; het vrolijke liefdesliedje en opener ‘Me And You’ wordt als een soort van instrumentale “reprise” versie ook nog als afsluiter gebruikt. Love, Sex and Death ect. Is een boeiend album geworden waarbij heel veel te ontdekken valt. Veel luisterplezier. 

28 april 2022
In dit bericht:
Translate »