Simon Keats – Falling Star


De toetsenist Paul Zoontjes van The Kik kent nog een eigen project wat hij onder zijn pseudo naam Simon Keats presenteert. Een heel ander verhaal dan de Nederlandstalige liedjes met accent. Hier gaat om Engelstalige indie pop met mooie songs.

Het verhaal van Falling Star gaat over James. De rebel die de wereld wil gaan veroveren. Dit allemaal in de lijn van ZIggy Stardust van David Bowie of het Fatal Flowers album Johnny D. is Back!

Met een Minivan op pad op naar een eigen leven en verliefd worden, de vrijheid voelen en zoeken naar je eigen ik.
Muzikaal zijn de songs prachtig en kwetsbaar waaronder het Free dat als een oude lp wordt weergegeven. Mooie mix van instrumenten dat bij Caroline veranderd in een samenzang. Deels doet het denken aan Neil Young meets Tim Knol.  Hier en daar hoor je het bekende jaren 50 orgeltje zoals in het Carey-Ann dat ook een Kik song had kunnen zijn.

Toch weet Simon Keats iets ongrijpbaars in de songs te brengen waardoor het spannend en pakkend wordt. Highlights voor het album zijn voor mij het titelstuk ‘Falling Star’ en het pakkende ‘Back To Doolin’ dat door de bas een lekkere drive krijgt. En aan het eind is het singer-songwriters duet met Stephanie Struijk ‘It Has To Be Slow’ een potentiële hit of soundtrack song dat  veel mensen mooi zullen gaan vinden. Daarom is het al de moeite waard om dit album aan te schaffen of minstens 1x te gaan beluisteren.

Het album is dan ook heel wat anders dan the Kik en sluit aan bij zijn eerdere solo album onder de naam Simon Keats. 

4 april 2022
In dit bericht:
Translate »