Het Nederlandse popduo Silver Lake heeft gekozen voor een spannende naam, omdat deze naam veelvuldig voorkomt in de muziekwereld. Het gaat dus niet om de metal rock act maar om het Nederlands duo Marleen Hoebe en multi-instrumentalist Jesse Koch.

Het duo zal 31 maart a.s. het album live presenteren in de Melkweg van Amsterdam. Een moment om erbij te zijn! Dit duo mag zich goed meten met de huidige acts als The Heavy Heavy’s en First Aid Kit.

Naast dat dit een duo is, weet ook Silver Lake een moderne singer-songwriters pop sound te mengen met oude klanken uit de jaren 70. Vanaf de eerste klanken van ‘Violet’ horen we een veelbelovend album. Naast de piano songs  ‘Little Blue’ zou het popnummer ‘Play The Part’ uit de oude tijd kunnen komen. Met ‘Under The Silver Lake  krijgen we een Grieks gitaartje in het nummer alsof ze aan het strand van Griekenland de silver golven van het kabbelend water naar het strand zien verschijnen, waarna de verdwalen in gedachten met ‘It’s Not A Win’. De good old soud van toen horen we weer terug in het ‘Put Me Under’. Ontspannen en meeslepend is het album en voor je het weet, zing je de gezongen duo – partijen mee.
Het mooie is dat het duo de zangpartijen afwisselt al is het piano nummer ‘Beaches’ een juweeltje van het album. Mooi intens gezongen waarmee men het publiek vanzelf even mee stil krijgt.

Het is dan ook mooi dat het duo de ruimte gaat krijgen om zich komende tijd op diverse podia kan presenteren.

Komende shows
20 april – Gebroeders de Nobel, Leiden (Met néomi)
20 mei – De Pul, Uden (Met Oliver Pesch)

19 maart 2023
In dit bericht:
Translate »