Shining Black (Boals & Thorsen) – Postcards From The End of the World


Wanneer de voormalige zanger van Yngwie Malmsteen met  Labyrinth zanger Olaf Thorson het debuutalbum maakt, is de grond om te groeien vruchtbaar genoeg om zoveel te schrijven dat er  nu een tweede album op de mat ligt.

Het album past in de lijn van de eerste en dan hoor je dat deze coöperatie opgebouwd is vanuit de Frontiers gedachte. Italian Power rock dat wat vlak is. Met het idee dat de heren elkaar misschien niet eens hebben gezien, is er zeker een lekker melodic album gekomen.

Het album krijgt al een mooie openingsnummer met een prachtige titel ‘Postcards From The End of the World’. Het herkenbare stemgeluid van Boals dat diverse malen hoog de lucht in kan gaan is het visitekaartje voor het album. Het eerste deel is gevuld met mainstream rocksongs als ‘We Are Death Angels’ en het mooi slepende powerballad ‘Live Leaves in November’. Wanneer het album wordt omgedraaid gaat het tempo weer omhoog met ‘A Hundred Thousend Shades of Black’ en met Mirror of Time blijft het tempo hoog. Toch zit het juweeltje van het album hier tussen in ‘Faded Pictures of Me’.

Het is dan ook een prima album! 

23 maart 2022
In dit bericht:
Translate »