De Amerikaanse power-rockband uit Jacksonville bracht met het voorlaatste album ‘Attention Attention’ uit 2018 een prachtig album uit. De emotie en de link met de psychiatrie kregen de ruimte om het verhaal te vertellen (zie interview). Nu staat het milieu centraal. Met Pink Floyd, Iron Maiden en Metallica als inspiratiebron worden de zaken serieus aangepakt.

Met de stevige openingsnummer ‘No Sleep Toninght’ en de titeltrack ‘Planet Zero’ gaat de band er hard in. Hierdoor ontstaat het effect dat ‘Dysfunctional You’ een lief popliedje is, maar wel met een motto: ‘begin bij jezelf’.

Toch blijft het een uitstekende rockband, die ook de nieuwe generatie aan het headbangen krijgt. En dat alles met een modern-rock tintje, zoals de songs ‘Dead Don’t Die’, ‘Sure Is Fun’ en ‘America Burning’. Het zijn niet alleen stevige gitaren, maar ook pakkende toetsen en zelfs een vleugje folk.

Het juweeltje van het album is ‘A Symptom Of Being Human’. Mooi gezongen en een pakkende compositie, dat ook van nummers als ‘Hope’ en het pianonummer ‘Daylight’ potentiële hits maakt. Prachtige songs als ’Clueless And Dramatic’ en ‘Saints Of Violence And Innuendo’ stuwen de band tot grote hoogte. Dat zijn de songs die het publiek uit hun dak doen gaan. Shinedown is een rockband voor de toekomst!

De band is te zien op 16 juni in de TivoliVredenburg te Utrecht en op 18 juni op het Belgische ‘Graspop Metal Meeting’.Copy-edit: 19-7-2022

27 juni 2022
In dit bericht:
Translate »