SheWolf – SheWolf


Het debuutalbum van de band SheWolf begint al fluitend alsof je het bos in wandelt en bespied wordt door de boze wolf die met ‘The One You Feed’ op je afkomt om je te verslinden. De Griekse zangeres Angel Wolf weet met haar wolven The Alpha, The Predator en The Hunter een mooi verhaal te houden.

Muzikaal kun je deze band in de melodic metal hoek vinden. Het is bombastisch en misschien wat too much. Met de hoge strijkers in de toetsen weten ze met Welcome To The Pack een stevig openingsnummer voor hun show te brengen. Maar het album kent meer Roodkapje-songs als ‘Lone Wolf’, ‘Safe in the Dark’ en ‘Home’. De songs zijn stevig snel in de drums en strak in de gitaren. Toch wordt je wat moe van de brij van instrumenten, tot het ‘Nothing is Forever’. Het pianostuk is dan ook even een verademing in het geheel van het album.

Het juweeltje zit aan het eind van het album met  ‘Falling Without You’, wat even een andere drive kent en ruimte voor de instrumenten geeft. De zang komt hier meer tot zijn recht. Al is het geheel een prima melodic metal album geworden. 

22 maart 2022
In dit bericht:
Translate »